Būtinosios riebalinės rūgštys
Žuvų taukų nauda. Būtinosios riebalinės rūgštys mūsų organizmui.
Omega 3 (EPR,DHR)
Kam jos reikalingos:
- gerina širdies sveikatą
- skystina kraują
- mažina uždegimą
- gerina nervų sisemos veiklą
- gerina neurotransmiterių pusiausvyrą ir veikimą
- mažina depresiją
- gydo šizofreniją
- mažina dėmesio trūkumą, hiperaktyvumą ir autizmą
- pagerina miegą
- pagerina odos būklę
- padeda subalansuoti hormonus
- mažina insulino rezistenciją

Trūkumo požymiai:
- sausa oda
- egzema
- sausi plaukai ir pleiskanos
- padidėjęs troškulys
- prakaitavimas
- prasta atmintis ir mokymosi sunkumai
- uždegiminiai susirgimai (pvz. artritai, per didelė kraujo riebalų koncentracija)
- depresija
- PMS
- mastodinija (krūtų skausmai)
- skysčių susilaikymas (retencija)
Rekomenduojami maisto produktai:
skumbrė, kardžuvė, tunas, lašiša, sardinės, linų sėmenys ir sauėgrąžų sėklos.
Rekomenduojami papildai:
sėklose ir riešutuose randama ALR (alfa-linoleninė rūgštis) yra būtina maisto medžiaga, iš kurios organizme gali būti pagaminamos EPR ir DHR. Grynos EPR|DHR yra geriausia Omega 3 naudojama maisto papildų forma.