žuvų taukų nauda

Žuvų taukų nauda

Būtinosios riebalinės rūgštys

Žuvų taukų nauda. Būtinosios riebalinės rūgštys mūsų organizmui.

Omega 3 (EPR,DHR)

Kam jos reikalingos:

  • gerina širdies sveikatą
  • skystina kraują
  • mažina uždegimą
  • gerina nervų sisemos veiklą
  • gerina neurotransmiterių pusiausvyrą ir veikimą
  • mažina depresiją
  • padeda sergant šizofrenija
  • mažina dėmesio trūkumą, hiperaktyvumą ir autizmą
  • pagerina miegą
  • pagerina odos būklę
  • padeda subalansuoti hormonus
  • mažina insulino rezistenciją
žuvų taukų nauda

Trūkumo požymiai:

  • sausa oda
  • egzema
  • sausi plaukai ir pleiskanos
  • padidėjęs troškulys
  • prakaitavimas
  • prasta atmintis ir mokymosi sunkumai
  • uždegiminiai susirgimai (pvz. artritai, per didelė kraujo riebalų koncentracija)
  • depresija
  • PMS
  • mastodinija (krūtų skausmai)
  • skysčių susilaikymas (retencija)

Rekomenduojami maisto produktai:

skumbrė, kardžuvė, tunas, lašiša, sardinės, linų sėmenys ir sauėgrąžų sėklos.

Rekomenduojami papildai:

sėklose ir riešutuose randama ALR (alfa-linoleninė rūgštis) yra būtina maisto medžiaga, iš kurios organizme gali būti pagaminamos EPR ir DHR. Grynos EPR|DHR yra geriausia Omega 3 naudojama maisto papildų forma.

Nauja optimalios mitybos biblija, Patric Holford

Produktai

žuvies taukų nauda
žuvies taukų nauda
žuvies taukų nauda
Žuvies taukai
Rekomenduojami žuvies taukai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Pirkinių krepšelis