Žuvų taukų nauda. Būtinosios riebalinės rūgštys mūsų organizmui.
Omega 3 (EPR,DHR)
Kam jos reikalingos:
gerina širdies sveikatą
skystina kraują
mažina uždegimą
gerina nervų sisemos veiklą
gerina neurotransmiterių pusiausvyrą ir veikimą
mažina depresiją
padeda sergant šizofrenija
mažina dėmesio trūkumą, hiperaktyvumą ir autizmą
pagerina miegą
pagerina odos būklę
padeda subalansuoti hormonus
mažina insulino rezistenciją
Trūkumo požymiai:
sausa oda
egzema
sausi plaukai ir pleiskanos
padidėjęs troškulys
prakaitavimas
prasta atmintis ir mokymosi sunkumai
uždegiminiai susirgimai (pvz. artritai, per didelė kraujo riebalų koncentracija)
depresija
PMS
mastodinija (krūtų skausmai)
skysčių susilaikymas (retencija)
Rekomenduojami maisto produktai:
skumbrė, kardžuvė, tunas, lašiša, sardinės, linų sėmenys ir sauėgrąžų sėklos.
Rekomenduojami papildai:
sėklose ir riešutuose randama ALR (alfa-linoleninė rūgštis) yra būtina maisto medžiaga, iš kurios organizme gali būti pagaminamos EPR ir DHR. Grynos EPR|DHR yra geriausia Omega 3 naudojama maisto papildų forma.